Rabarbragelé med ostekrem

4 porsjoner
Rabarbragelé med ostekrem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 kg rabarbra
  • 4 dl vann
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 3 gelatinplater

Ostekrem

  • 100 g Philadelphia-ost naturell, gjerne lettvarianten
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 krm malt kardemomme

Pynt

  • 4 jordbær

Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Kutt rabarbra i biter, og legg dem i en kasserolle sammen med vannet. Småkok under lokk i 5 minutter. Sil av. Hell rabarbravannet tilbake i kasserollen. Tilsett sitronsaft og sukker, og kok opp igjen. Ha i gelatinplatene. Fordel i fire dype tallerkener. Settes kaldt. Visp sammen alle ingrediensene til ostekremen. Legg en klatt ostekrem på den stivnede geleen. Pynt med jordbær. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker