Rabarbrapai

ca. 8 porsjoner
Rabarbrapai
Stemmer: (9stemmer)

Ingredienser

Lokk
2 1/2 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
3 ss Dansukker Melis
1 eggeplomme

Rabarbragelé
7 hg rabarbra i 2 cm store biter
3 dl Dansukker Strøsukker
8 gelatinplater

Vaniljekrem
6 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Strøsukker
1 ts vaniljesukker
3 dl fløte
2 ss potetmel

Garnering
ristede mandelflak

Bland sammen ingrediensene til lokket og la blandingen hvile i kjøleskap i 1 time. Still ovnen inn på 175°. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.

Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter. Kle formen med deigen. Stikk huller i deigen.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den stå til avkjøling.

Kok rabarbraen og sukkeret i en rustfri kasserolle til rabarbraen er myk. Vri opp gelatinplatene og rør ned i rabarbraen. Rør om til gelatinen er smeltet.

Når rabarbrablandningen begynner å stivne, helles den i lokket.

Visp sammen alt til kremen, unntatt vaniljesukkeret, i en kasserolle og kok til det tykner. La det stå til avkjøling. Tilsett vaniljesukkeret. Bre kremen over rabarbraen.

Strø over ristede mandler. Oppbevares kaldt før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker