Ingredienser
2 ss smør eller margarin
1 ss Dansukker Brun Farin
1 ts salt
2 krm hvitpepper
Saus
1 gulrot
1 løk
1 hvitløksfedd
1 ss olje
kjøttavskjær
1/2 dl portvin
1 ss tomatpuré
2 ss viltfond
5 dl vann
2 ss Dansukker Mørk Sirup
1 kvist fersk timian
1 ts potetmel
salt, pepper
Potetkake
600 g poteter
1 ts salt
1-2 krm svart- eller viltpepper
3 dl revet ost med mye smak
3-4 ss flytende margarin
Instruktioner
Renskjær kjøttet, spar avskjæret til sausen. Bland salt, pepper og farinsukker. Gni inn kjøttet med krydderblandingen. Legg kjøttet i en plastpose og la den hvile over natten. Brun kjøttet i matfett. Stek så kjøttet ferdig i 175 °C varm ovn i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile noen minutter i folie før det skjæres opp.
Grovhakk grønnsakene til sausen, og fres de sammen med kjøttavskjæret i olje i en gryte. Tilsett vinen og kok til vinen nesten er kokt bort. Rør i tomatpuré, fond, sirup, vann og timian. Kok opp. Skum godt av. Kok til det gjenstår ca. 3 dl. Sil bort grønnsakene og kjøttrestene. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.
Skjær potetene i løvtynne skiver og dypp skivene i flytende margarin. Legg skivene i en smurt ildfast form. Tilsett salt og pepper og strø revet ost mellom potetlagene. Gratinere kaken i 175 °C i ca. 1 time. Hvelv kaken og skjær den i halvstore kakestykker ved servering.
Server i tillegg noen kokte grønnsaker, f.eks. gulrøtter og blomkål.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.