Rådyrfilet med potetkaker

4 porsj.
Rådyrfilet med potetkaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

800 g rådyrfilet
2 ss smør eller margarin
1 ss Dansukker Brun Farin
1 ts salt
2 krm hvitpepper

Saus
1 gulrot
1 løk
1 hvitløksfedd
1 ss olje
kjøttavskjær
1/2 dl portvin
1 ss tomatpuré
2 ss viltfond
5 dl vann
2 ss Dansukker Mørk Sirup
1 kvist fersk timian
1 ts potetmel
salt, pepper

Potetkake
600 g poteter
1 ts salt
1-2 krm svart- eller viltpepper
3 dl revet ost med mye smak
3-4 ss flytende margarin

Renskjær kjøttet, spar avskjæret til sausen. Bland salt, pepper og farinsukker. Gni inn kjøttet med krydderblandingen. Legg kjøttet i en plastpose og la den hvile over natten. Brun kjøttet i matfett. Stek så kjøttet ferdig i 175 °C varm ovn i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile noen minutter i folie før det skjæres opp.

Grovhakk grønnsakene til sausen, og fres de sammen med kjøttavskjæret i olje i en gryte. Tilsett vinen og kok til vinen nesten er kokt bort. Rør i tomatpuré, fond, sirup, vann og timian. Kok opp. Skum godt av. Kok til det gjenstår ca. 3 dl. Sil bort grønnsakene og kjøttrestene. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til med salt og pepper.

Skjær potetene i løvtynne skiver og dypp skivene i flytende margarin. Legg skivene i en smurt ildfast form. Tilsett salt og pepper og strø revet ost mellom potetlagene. Gratinere kaken i 175 °C i ca. 1 time. Hvelv kaken og skjær den i halvstore kakestykker ved servering.

Server i tillegg noen kokte grønnsaker, f.eks. gulrøtter og blomkål.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker