Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos

4 porsj.

Karakter (111 stk)

Ingredienser

800 g rådyrkjøtt, f.eks. lår
1 ss smør eller margarin
1 ss vilt- eller mørk oksefond
4 dl vann
1 laurbærblad
10 einebær
6-7 viltpepperkorn
1 kvist fersk timian
1 ss Dansukker Brun Farin
4 gulrøtter
200 g kålrot
12 ferske sjampinjong
8-10 sjalottløk
1 ss smør eller margarin
½-1 ts salt
1 ss potetmel

Potetmos
700 g melne poteter
2 dl melk
1 ss flytende margarin
1 dl revet, sterk ost
1 ts Brun Farin
salt, pepper

Instruktioner

Skjær kjøttet i terninger og brun det i matfett i en stekepanne eller gryte. Tilsett fond og vann og kok opp. Skum godt av. Legg laurbærblad, einebær, pepper og timian på et lite gassbind, knyt sammen til en ”pose” og legg ned i gryten. Tilsett farinsukkeret. Kok i 20 minutter.

Skrell løk, kålrot og gulrøtter. Rens soppen. Skjær gulrøttene i centimetertykke skiver. Del sjampinjongen i 2-4 biter alt etter hvor store de er. Skjær kålroten i terninger. Brun løken og sjampinjongen i matfett i en stekepanne. Legg løk og grønnsaker i gryten, og kok i ytterligere 15-20 minutter.

Ta opp krydderposen. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og brun farin.

Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos poteten. Bland i melk, margarin, ost og brun farin. Smak til med salt og pepper.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.