Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos

4 porsj.
Rådyrgryte med hjemmelaget potetmos
Stemmer: (47stemmer)

Ingredienser

800 g rådyrkjøtt, f.eks. lår
1 ss smør eller margarin
1 ss vilt- eller mørk oksefond
4 dl vann
1 laurbærblad
10 einebær
6-7 viltpepperkorn
1 kvist fersk timian
1 ss Dansukker Brun Farin
4 gulrøtter
200 g kålrot
12 ferske sjampinjong
8-10 sjalottløk
1 ss smør eller margarin
½-1 ts salt
1 ss potetmel

Potetmos
700 g melne poteter
2 dl melk
1 ss flytende margarin
1 dl revet, sterk ost
1 ts Brun Farin
salt, pepper

Skjær kjøttet i terninger og brun det i matfett i en stekepanne eller gryte. Tilsett fond og vann og kok opp. Skum godt av. Legg laurbærblad, einebær, pepper og timian på et lite gassbind, knyt sammen til en ”pose” og legg ned i gryten. Tilsett farinsukkeret. Kok i 20 minutter.

Skrell løk, kålrot og gulrøtter. Rens soppen. Skjær gulrøttene i centimetertykke skiver. Del sjampinjongen i 2-4 biter alt etter hvor store de er. Skjær kålroten i terninger. Brun løken og sjampinjongen i matfett i en stekepanne. Legg løk og grønnsaker i gryten, og kok i ytterligere 15-20 minutter.

Ta opp krydderposen. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og brun farin.

Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos poteten. Bland i melk, margarin, ost og brun farin. Smak til med salt og pepper.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker