Raske churros med sitronkrem

6 glass 1 time
Churros er et spansk bakverk som minner om munker i smaken. Disse churrosene er raske og enkle å lage. Server dem gjerne med en forfriskende sitronkrem.
Raske churros med sitronkrem
(0)

    Bringebærgelé

    • 200 g bringebær
    • 200 g Dansukker Syltesukker

    Sitronkrem

    • 3 dl crème fraîche
    • 2 dl kesam
    • 4 1/2 ss Dansukker Melis
    • Saften av 1/2 sitron

    Churros

    • 5 skiver lyst toastbrød
    • 100 g smeltet smør
    • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 3 ts kanel

    Pynt

    • Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet

    Sett ovnen på 175 °C.

    Start med å blande bringebær og syltesukker i en kasserolle, og la koke i 1 minutt. Avkjøl en liten stund, og sett så blandingen i kjøleskapet for å få den helt kald.

    Rør deretter sammen ingrediensene til sitronkremen, og sett den i kjøleskapet.

    Kjevle over brødskivene for å få dem tynne, og skjær bort skorpen. Pensle med smør på begge sider, og skjær skivene i fire like store lengder. Stek i ovnen i ca. 15–20 minutter.

    I mellomtiden blander du sukker og kanel i en bolle. Ta ut churrosene og dypp dem direkte i sukkerblandingen. Avkjøl.

    Legg en klatt bringebærgelé i 6 glass. Hell deretter over sitronkremen og en klatt til med bringebærgelé. Strø over litt revet sitronskall, og server sammen med churrosene.