Red velvet cake

Red velvet cake
Stemmer: (15stemmer)

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 2 egg
  • 3 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl flytende margarin
  • 2 1/2 dl kulturmelk
  • 3 ss rød konditorfarge

Glasur

  • 400 g kremost naturell eller Philadelphia ost, gjerne light
  • 2 ss nypresset sitronsaft
  • 4 dl Dansukker Melis

Pynt

  • Sjokoladepraliner (fylte småsjokolader)

Stivpisk sukker og egg til eggedosis. Bland sammen og sikt de tørre ingrediensene, vend dem inn i eggedosisen sammen med eddik, margarin og kulturmelk. Tilsett fargen og bland godt.

Hell røren i smurt og melet springform, ca. 25 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. La den bli et par minutter i formen, før den legges på rist til avkjøling.

Visp sammen ost, sitronsaft og melis. Del kaken i tre lag og bred glasur på to av dem. Legg bunnene på hverandre, den uten glasur legges øverst. Dekk hele kaken med glasur. Pynt med praliner.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker