Reir

ca. 35 stk.
Reir
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

200 g smør eller margarin
1 ½ dl Dansukker Melis
4 dl hvetemel
2 ss konjakk eller appelsinjuice
200 g mandelmasse eller ekte marsipan (minst 50% mandler)
grønn konditorfarge
godteriegg 

Rør smør/margarin og melis mykt og luftig i en bolle. Tilsett hvetemel og konjakk/juice og arbeid deigen sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskap i 30 minutter.

 

Del deigen i fem like deler og trill hver del til lengder som deles og settes sammen til ringer. Legg ringene på plater med bakepapir. Farg mandelmassen/marsipanen grønn med konditorfarge. Trykk den ut gjennom en hvitløks- eller potetpresse. Legg litt mandelmasse på hver ring.

 

Stek kakene i ovnen på midterste rille ved 175°C i ca. 10 minutter.
Sett fast et par godteriegg i hvert rede straks de kommer ut av ovnen. Avkjøl på rist.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker