Revet eplekake

6 personer
Revet eplekake
Stemmer: (0 stemmer)

Ingredienser

3 dl hvetemel
10 g smør eller margarin
2 ss Dansukker Lys Sirup
3 ss kaldt vann

Fyll
100 g mandelmasse
100 g smør eller margarin
1 dl Dansukker Sukker
4 syrlige epler
2 store eggehviter
1 eggeplomme til pensling


Elt sammen alle ingrediensene til deigen. La den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

Dekk en ildfast form, ca. 24 cm i diameter, med deigen. Skjær bort overflødig deig. Stikk hull i deigbunnen med en gaffel. Rasp mandelmassen grovt oppi formen.

Fyll
Rør smør og sukker luftig til fyllet. Skrell eplene og fjern kjernehus. Rasp eplene oppi røren.

Eggehvitene piskes til fast skum og vendes inn i eplerøren. Bre røren over den revne mandelmassen. Lag remser av deigen som ble til overs og legg som et rutenett over eplene. Pensle med eggeplommen.

Stekes midt i ovnen i 35?45 minutter.

Eplekaken serveres varm med lettpisket krem, crème fraîche eller vaniljesaus.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker