Ingredienser
3 dl hvetemel
10 g smør eller margarin
2 ss Dansukker Lys Sirup
3 ss kaldt vann
Fyll
100 g mandelmasse
100 g smør eller margarin
1 dl Dansukker Sukker
4 syrlige epler
2 store eggehviter
1 eggeplomme til pensling
Instruktioner
Elt sammen alle ingrediensene til deigen. La den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 175 °C.
Dekk en ildfast form, ca. 24 cm i diameter, med deigen. Skjær bort overflødig deig. Stikk hull i deigbunnen med en gaffel. Rasp mandelmassen grovt oppi formen.
Fyll
Rør smør og sukker luftig til fyllet. Skrell eplene og fjern kjernehus. Rasp eplene oppi røren.
Eggehvitene piskes til fast skum og vendes inn i eplerøren. Bre røren over den revne mandelmassen. Lag remser av deigen som ble til overs og legg som et rutenett over eplene. Pensle med eggeplommen.
Stekes midt i ovnen i 35?45 minutter.
Eplekaken serveres varm med lettpisket krem, crème fraîche eller vaniljesaus.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.