Ribben
1 kg tykke ribben
2 ss Dansukker Lys sirup
1 ts malt kanel
1 ts malt kryddernellik
1 ts malt kardemomme
1 ts paprikapulver
1 ts hvit pepper
2 ts salt
Smør eller margarin
Sitrussalat
2–3 appelsiner
1 lime
1 rødløk
1 ss finhakket rød chili
1 revet hvitløksfedd
1 ss revet fersk ingefær
1 ss Dansukker Lys Sirup
1/2 ts grovmalt sort pepper
Sennepskrem
1 ss knuste sennepsfrø
1 ss Colman sennepspulver
1 ss hvitvinseddik
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl crème fraîche 38 %
Ribben
Bland sirup og krydder. Brun kjøttet i matfett i en stekepanne, slik at det får farge. Smør krydderblandingen på ribbene. Legg i en langpanne, og stek i ca. 30 minutter ved 175 °C.
Sitrussalat
Skrell appelsinene og limen, og skjær ut fileter av fruktene. Skrell og del løken i to. Skjær den i tynne båter. Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.
Sennepskrem
Bland de to sennepstypene med eddik og sirup. Tilsett fløten, og visp det til en krem. Rør i crème fraîchen, og det igjen til ønsket konsistens.
Oppskriften er utarbeidet av