Ripsberg

4 personer
Ripsberg
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

75 g smør eller margarin
1 1/2 dl hvetemel
2 ss Dansukker Sukker

Fyll
1/2 l rips
Dansukker Melis etter smak
1 1/2 dl kremfløte
2 bananer

Elt sammen ingrediensene til deigen. Settes i kjøleskap i 10 minutter. Sett ovnen på 225 °C.

Kjevle ut deigen til en 25 cm rund leiv eller til fire mindre leiver på litt bakepapir. Stikk hull med en gaffel. Stekes midt i ovnen til kaken er gylden, ca. 7 minutter.

Hold av et par fine ripsklaser. Skyll dem og la dem tørke.

Rens og skyll resten av ripsen og mos dem lett med en gaffel. Bland med melis til de er passe søte.

Pisk fløten og ha i ripsmosen. Skrell bananene og skjær dem i skiver.

Dekk den kalde bunnen med bananskivene. Legg ripsmosen oppå og garner til slutt med ripsklasene. Serveres med en gang slik at ikke bananene blir brune.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker