Ris à la malta med rømme

8 porsjoner 2,5-3 timer
Ris à la malta med rømme
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Grøtris

    • 2 dl grøtris
    • 4 dl vann
    • 1/2 ts salt
    • 1 l melk
    • 2 dl rømme
    • 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker

    Kirsebærsaus

    • 225 g frosne kirsebær
    • 3 dl vann
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 2 kanelstenger
    • 1 ss potetmel

    Kok grøtrisen med vann og salt i en gryte i ca. 10 minutter under lokk.

    Tilsett melken, og la stå og svelle på svak varme i ca. 45 minutter under lokk.

    Ta gryten av varmen, og la grøten avkjøles.

    Visp rømmen lett, og vend den ned i den kalde grøten.

    Tilsett melis og vaniljesukker.

    Lag kirsebærsausen. Kok opp kirsebær, vann, demerarasukker og kanelstenger.

    Rør ut potetmelet i 1–2 ts vann, og rør dette ned i kirsebærsausen.  La avkjøles, og fyll deretter 8 glass lagvis med ris á la malta og kirsebærsaus.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker