Rødkålsalat

Rødkålsalat
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1 kg strimlet rødkål
1 dl salt
1 rød chili
4 dl hvitvinseddik
2 dl vann
1–1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts grovmalt sort pepper
1 krm malt kryddernellik
2 ts raspet fersk ingefær 

Legg kål og salt lagvis i en bolle, og la det stå over natten. Skyll kålen i kaldt vann til alt saltet er borte. Skyll chilien, og fjern kjernene. Skjær den i tynne strimler, og bland den med kålen. Legg kålblandingen på et glass. Kok opp eddik, vann, sirup, pepper, nellik og ingefær. Avkjøl i 5 minutter før den helles på glasset. Sett på lokk. Oppbevares i kjøleskap. Godt til bl.a. grillet svin og kylling. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker