Rosa prinsessekake

1 kake
Rosa prinsessekake
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

Kakebunn
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Vaniljekrem
2 dl melk
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
4 1/2 dl kremfløte

Jordbærsyltetøy
Vil du lage ditt eget syltetøy finner du oppskriften her.

Pynt
500 g mandelmasse
3 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
rød konditorfarge

Marsipankrone
50 g grønn marsipan

Last ned vår mal

Sett ovnen på 175 °C. Smør og strø en rund form, ca. 22 cm i diameter.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland melsortene med bakepulveret og vaniljesukkeret. Vend melet ned i eggedosisen. Hell over i formen.

Stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. La kaken stå i formen i 5 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den.

Visp sammen alle ingrediensene til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret og kremfløten, i en rustfri kasserolle. Kok opp under omrøring til kremen har tyknet. Tilsett vaniljesukkeret. Avkjøl.

Visp kremfløten og bland den inn i den kalde vaniljekremen. Del bunnen i tre bunner. Smør syltetøy over to av bunnene. Fordel halvparten av vaniljekremen på disse to. Legg sammen bunnene. Smør til slutt resten av vaniljekremen oppå og langs siden på kaken. Legg det meste av vaniljekremen midt på bunnen slik at kaken blir ”rund”.

Bland mandelmassen med melis og sirup. Farge den rosa med rød konditorfarge.

Kjevl ut mandelmassen mellom plastfolie til en tynt, rundt lokk som dekker hele kaken. Dekk kaken med lokket. Sikt Melis over kaken. Pynt med kronene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker