Ingredienser
1 3/4 dl Demerarasukker eller Sukker
4 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
250 g rosiner
3 ss nypresset sitronsaft, rom eller konjakk
Instruktioner
1. Rør smøret og sukkeret hvitt og porøst, helst med elektrisk mikser. Tilsett eggene, ett om gangen, under kraftig omrøring.
2. Bland mel, bakepulver og rosiner og vend ned i deigen. Tilsett væsken.
3. Kle en avlang form (2 liter) med stekefolie. Pass på at folien går opp over kanten. Hell deigen i formen.
4. Stekes på rist i nedre del av ovnen på 175 grader i ca. 50 minutter. Kontroller med en pinne at kaken er tørr i midten. La kaken avkjøles i formen før du snur den. Behold folien rundt kaken og sett den inn i kjøleskap. La den stå et par dager før du skjærer den i tynne skiver.
5. Kaken kan fryses med utmerket resultat.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.