Royalpai med pærer og bjørnebær

Ca. 10 porsjoner 1 time
Royalpai med pærer og bjørnebær
(0)

    Havrebunn

    • 175 g smør
    • 3 dl hvetemel
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 1/2 dl havregryn

    Fyll

    • 3 egg
    • 3 dl crème fraîche
    • 100 g mandelmasse
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 pærer
    • 100 g bjørnebær

    Pynt

    • 50 g mandelspon

    Sett ovnen på 175 °C.

    Smelt smøret, og tillsett hvetemel, demerarasukker og havregryn. Avkjøl litt.

    Trykk deigen ut i en smurt paiform, 26 cm i diameter. Stek i nedre del av ovnen i 10 minutter.

    Lag fyllet. Rør sammen egg og crème fraîche i en bolle. Riv mandelmassen, og ha den i blandingen. Tilsett demerarasukker og vaniljesukker. Visp sammen røren.

    Skrell pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg pæreskivene i paiskallet, hell over fyllet og strø over bjørnebærene. Garner med mandelspon.

    Stek i nedre del av ovnen i ca. 35 minutter. Fyllet skal være fast når du tar paien ut av ovnen.

    Server den med vaniljesaus.