Rullekake med fiken og mascarponekrem

Rullekake med fiken og mascarponekrem
Stemmer: (2stemmer)

Ingredienser

    Kakebunn

    • 3 egg
    • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts Dansukker Vaniljesukker
    • 2 dl hvetemel
    • 1/2 ts bakepulver
    • Skall av 1 ubehandlet sitron
    • 2 ts malt kanel

    Mascarponekrem

    • 3 1/2 dl kremfløte
    • 250 g mascarpone
    • 3 ss Dansukker Melis
    • 6 ss fikenmarmelade

    Sett ovnen på 250 °C, og kle et bakebrett med bakepapir.
    Visp egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.
    Bland hvetemel og bakepulver, kanel og sitronskall, rør dette forsiktig ned i eggedosisen, og spre jevnt ut over bakepapiret.
    Stekes midt i ovnen i ca. 5 minutter. Strø litt sukker på rullekaken, hvelv den på et bakepapir og dra forsiktig av papiret.
    Til mascarponekremen vispes kremfløten lett og blandes med mascarponeosten. Sikt inn melis, og bland forsiktig inn fikenmarmeladen.
    Spre kremen over rullekaken, og rull sammen. Oppbevar kjølig.
    Sikt over melis ved servering, og legg på bær etter eget ønske.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker