Rullekake med marengssmørkrem og ville bær

2 rullekaker
Rullekake med marengssmørkrem og ville bær
Stemmer: (21stemmer)

Ingredienser

Grunnoppskrift for rullekake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann

Marengssmørkrem
Holder til 2 rullekaker

4 store eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
150–200 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
4 ss bærpuré
2 dl valgfrie sommerbær (både til pureen og topping)

Grunnoppskrift for rullekake
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det i røren sammen med vannet.

Fordel røren over to bakepapir, og spre den tynt utover.

Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Sett kaken på sukret papir.

Marengssmørkrem
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.

Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen raskt i rundt 5–10 minutter.

Visp i lav til middels høy hastighet, og tilsett det romtempererte smøret – litt om gangen. La smøret blande seg fullstendig med marengsen før du tilsetter den neste smørbiten, og visp til marengsen er helt jevn.

Lag puré av halvparten av bærene i en mikser eller med stavmikser. Sil gjennom en fin sil hvis du ikke ønsker å ha med kjernene. Bland pureen i smørkremen, og rør forsiktig til kremen er jevn. Kremen skal være luftig og jevn.

Tips
Hvis kremen skiller seg, er dette lett å løse. Hvis den er for kald, varmer du den opp en liten stund over vannbad og visper den. Hvis den er for varm, kan du la skålen stå i kjøleskapet en stund før du fortsetter å vispe.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker