Safrankake

1 stk. formkake 10-12 biter
Safrankake
Stemmer: (6stemmer)

Ingredienser

3 store egg
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
50 g smør
1 dl melk
0,5 g safran (1 pakke)
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
Smør og sukker til formen
Dansukker Melis til å sikte over kaken

Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg, sukker, sirup og vaniljesukker hvitt og godt luftig.
Smelt smøret, tilsett melken med safran, og gi et oppkok.
Bland hvetemel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig ned i eggeblandingen sammen med
safranmelken.
Smør og strø formen med sukker. Ha røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i 30–35 minutter. Sjekk med en kakenål, den skal ikke være klissete.
Avkjøl kaken, og hvelv den over på et fat.
Sikt melis over kaken før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker