Saftig vaniljekake i langpanne

ca. 20 stykker
Saftig vaniljekake i langpanne
Stemmer: (10 stemmer)

Ingredienser

5 egg
5 dl Dansukker Sukker
5 dl hvetemel
3 ½ ts bakepulver
1 ¾ dl kokende vann
2 dl hakkede hasselnøttkjerner

Fyll
250 g smør eller margarin
2 dl melk
4 ss vaniljesukker

Smør og strø en langpanne, 20 x 30 cm. Visp egg og sukker lett og luftig. Bland mel og bakepulver, og vend det inn i eggedosisen. Tilsett det varme vannet. Hell røren i formen og strø over nøttehakket. Stekes midt i ovnen ved 20 °C i 35-40 minutter. Ta ut kaken, og la den avkjøle. Bland matfett og melk til fyllet i en kasserolle, og la koke kraftig i 2 minutter. Tilsett vaniljesukkeret. Del kaken i to bunner som dynkes med melkeblandingen. Legg sammen bunnene. Den med nøttehakket skal være øverst. Ved festlige anledninger kan kaken serveres med lett vispet krem og friske bær.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker