Saeutigim med Yangyumjang, reker i frakk med krydret dippsaus

4 porsjoner
Saeutigim med Yangyumjang, reker i frakk med krydret dippsaus
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

75 g hvetemel
2 ts svarte sesamfrø
1 ts salt
1/2 ts Sukker
1/2 ts malt svartpepper
1 egg
2 ts sesamolje
20 store reker
vegetabilsk olje til fritering

Dippsaus
4 ss soyasaus
2 ts sesamolje
1 ss riseddik
1/2 finhakket rød eller grønn chilifrukt
2 ts ristede sesamfrø
1 revet hvitløksbåt
1 ss Demerarasukker

Bland sammen alle ingrediensene til sausen. La stå noen timer for å svelle.

Bland sammen mel, salt, sukker, pepper og sesamfrø. Visp sammen egg og sesamolje og rør ned i melblandingen. Tilsett vann slik at røren får riktig konsistens. Rens rekene, men behold den ytterste halespissen. Varm opp oljen til 180°. Dypp rekene i frityrrøren og friter dem deretter i oljen i 3–4 minutter. Server rekene umiddelbart sammen med sausen og litt frisk salat.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker