Semifreddo med sjokolade og appelsin

2 liter
Semifreddo med sjokolade og appelsin
(4)

  • 3 egg
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 250 g mørk sjokolade, smeltet
  • 100 g nougat, hakket
  • Skall av 1 ubehandlet appelsin

Ha egg, eggeplommer, vaniljesukker og sukker i en varmebestandig bolle.

Sett bollen over en gryte med kokende vann, og visp med elektrisk visp i 6-8 minutter eller til massen er lys og tykk. Ta bollen av varmen, og avkjøl litt.

Visp fløten. Bland kremen forsiktig inn i eggeblandingen til det blir en jevn røre.

Tilsett smeltet sjokolade - litt om gangen - samt nougaten i små biter. Rør sammen.
Bland inn appelsinskallet.

Hell over i en 2 liters form eller to mindre former, og frys i 6 timer eller over natten.

Ta ut en stund før servering. Server rett fra formen eller i porsjonsskåler.