Sitronfromasj med salt crunch

6 glass 1,5 time
Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.
Sitronfromasj med salt crunch
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 eggeplommer
  • 1 dl Dansukker Melis
  • revet skall og saft av 1 sitron, gjerne usprøytet
  • 3 dl kremfløte

Salte crunch

  • 1/2 dl kokos
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 2/3 dl Dansukker Brun Farin
  • 1/4 ts salt
  • 50 g smør, romtemperert

Pynt

  • revet sitronskall, gjerne usprøytet

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.

Visp eggeplommer og melis luftig.

Varm sitronsaften i en kasserolle og ha i gelatinplatene. Smelt på svak varme.

Hell sitronblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen mens du visper. Tilsett sitronskallet.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Fordel i 6 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time.

Sett ovnen på 160 °C og lag crunchen. Ha alle ingrediensene i en bolle og arbeid dem sammen med hendene.

Spre deigen på en plate med bakepapir slik at det blir smuler. Stekes midt i ovnen i 10 min. La avkjøles.

Ved servering, ta ut sitronfromasjen, smuldre crunch over og pynt med revet sitronskall.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker