Sitronmousseterte med kiwi

8 porsjoner
Sitronmousseterte med kiwi
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

Bunn
300 g marsipan
3 egg

Fyll
4 plater gelatin
3 egg
1 1/2 dl (45 g) Dansukker Flormelis
2 dl kremfløte
saften av 2 små ubehandlede sitroner
1 dl kvarg (38 %)

Pynt
2 kiwier


Sett stekeovnen på 175 °C.

Begynn med bunnen. Riv marsipanen, og bland eggene i. Fordel massen i en springform (ca. 25 cm i diameter). Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Avkjøl.

Lag fyllet. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Skill eggehvitene fra plommene. Pisk plommene med flormelis. Pisk hvitene stive. Pisk fløten stiv.

Skyll og riv skallet på sitronene. Press saften ut.

Klem vannet ut av gelatinen, og varm den med sitronsaften i en kasserolle. La blandingen avkjøles litt.

Hell sitronblandingen ned i eggemassen under omrøring. Bland inn sitronskallet og kvargen. Rør inn fløtekremen og til slutt eggehvitene. Hell massen på marsipanbunnen, og la den stå kaldt i minst 3 timer før servering.

Pynt med skrelt kiwi i skiver. Kiwiene kan byttes ut med andre av sesongens frukter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker