Sitronostekake med basilikumpesto

10–12 kakestykker 50 minutter + 4 timer i fryseren
Sitronostekake med basilikumpesto
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 30 g smør
    • 10 stk. Digestive-kjeks
    • 1 ts malt kardemomme

    Ostekake

    • 3 eggeplommer
    • 1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 200 g kremost
    • 3 dl kremfløte
    • 1/2 sitron med skall og saft, gjerne økologisk

    Søt pesto

    • 30 g basilikum
    • 10 dl bladpersille
    • 1/2 dl ristede pinjekjerner
    • 1/2 dl olivenolje
    • 1 ss Dansukker Lys Sirup

    Smelt smør, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digestive-kjeks og kardemomme. Trykk ut blandingen i bunnen av en rund form med avtakbar kant, ca. 22 cm i diameter.

    Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig i en bolle. Tilsett kremost, og rør til en jevn blanding.

    Visp fløte i en annen bolle, og vend inn kremostblandingen. Ha til slutt i sitronsaft og revet skall.

    Hell røren over bunnen, og sett i fryseren i minst 4 timer.

    Kjør alle ingrediensene til den søte pestoen i en kjøkkenmaskin. Ta ut ostekaken maks. 10 minutter før servering, og hell over pestoen. Dekorer med pinjenøtter og basilikumblader.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker