Sitronparfait på knekkbunn og sitronsaus

5 porsjoner 1 time + 6 timer i fryseren
Sitronparfait på knekkbunn og sitronsaus
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Parfait

    • 3 eggeplommer
    • 1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 2 dl kremfløte
    • 1 ts vaniljesukker
    • Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet

    Mandel- og havreknekk

    • 3/4 dl mandler
    • 1 dl Dansukker Brun Farin
    • 100 g smør
    • 1 dl havregryn
    • 1 1/2 ss hvetemel
    • 2 ss kremfløte
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • 1 klype salt

    Sitronsaus

    • 50 g smør
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 2 ss Dansukker Lys Sirup
    • Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet
    • 1 dl kremfløte

    Pynt

    • Sitronmelisse

    Sett ovnen på 200 °C.

    Visp eggeplommer og muscovadorørsukker luftig i en bolle. Visp kremfløten, og tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Vend melet ned i eggedosisen.

    Fordel røren i en silikonform med halvkuler eller annen valgfri form. Sett den i fryseren i minst 6 timer.

    Lag imens mandel- og havreknekken. Finhakk mandlene, og rør sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte. Kok opp under omrøring. Legg klatter av røren på et bakepapir, og stek i ca. 5–8 minutter, til knekken har fått en gyllenbrun farge.

    La knekken avkjøle helt, og bryt den deretter i biter.

    Bland alle ingrediensene til sitronsausen i en tykkbunnet gryte, og kok opp. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Avkjøles.

    Legg en bit knekk på en tallerken, og ta sitronparfaiten ut av formene. Legg parfaiten på knekken, og hell over litt sitronsaus. Strø over små knekkbiter, og pynt med en sitronmelisse.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker