Sitronsyltede eplebåter

ca. 1 liter
Sitronsyltede eplebåter
(0)

1 1/2 kg syrlige epler

Lake 1
1 l vann
1 dl 12 % eddik eller 1/2 dl 24% eddik
2 ss salt

Lake 2
5 dl vann
5 dl Demerarasukker
1 1/2 dl nypresset sitronsaft

1. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i 4-8 båter avhengig av hvor store eplene er.

2. Bland alle ingrediensene i lake 1 og kok opp. Legg eplebåtene i en bolle og hell den varme laken over. La stå til neste dag. Slå av laken.

3. Kok opp alle ingrediensene i lake 2. Hell laken over eplebåtene. La stå til de er avkjølt. Legg dem over på varme, grundig rengjorte glass. Legg på lokk. Oppbevares kjølig.

Serveres som tilbehør til kjøttretter.