Sitrusmarmelade med whisky

Sitrusmarmelade med whisky
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

5 ubehandlede appelsiner
1 ubehandlet sitron
1/2–1 ubehandlet grapefrukt
5 kumquats
4 dl vann
1 kg Dansukker Sukker
3/4 dl whisky (kan sløyfes)
1 ss flytende pektin (certo)

Vask frukten grundig. Skjær dem i to og press ut saften. Finhakk skallet og fruktkjøttet med kniv eller i en kjøkkenmaskin. Hell saft, vann og frukt i en gryte og la det koke under lokk i 20–30 min minutter. Tilsett sukker og kok i ytterligere 5 minutter under omrøring. Ta gryten av varmen og skum marmeladen godt. Tilsett eventuelt whisky. Hell marmeladen på varme, rengjorte glass som lukkes godt. Oppbevares kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker