Sjokolade- og gresskarkake

ca. 8 porsjoner 1,5 time
Sjokolade- og gresskarkake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 150 g romtemperert smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 egg
  • 100 g sjokolade
  • 200 g revet butternutgresskar
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts kanel

Glasur

  • 2 dl Dansukker Melis
  • 1 ss ferskpresset appelsinsaft
  • revet appelsinskall

Sett ovnen på 175 °C.

Visp smør og de to sukkertypene porøst. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.

Smelt sjokoladen over vannbad, og sett den til side for å avkjøles.

Riv gresskaret og bland det inn i smørblandingen. Vend inn den smeltede sjokoladen.

Bland hvetemel, bakepulver og kanel, og vend dette inn i røren.

Smør en kakeform og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.

Stekes i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Ta ut av ovnen, og la avkjøles i ca. 10 minutter. Hvelv kaken over på en rist, og la den avkjøles videre. Legg over et håndkle.

Lag glasuren ved å blande melis og ferskpresset appelsinsaft. Pynt kaken når den er helt kald.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker