Sjokolade- og havrekaker med peanøttfrosting

ca. 16 stykker
Sjokolade- og havrekaker med peanøttfrosting
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Kaker
3 1/2 dl mel
4 ss kakao
225 g romtemperert smør
4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
50 g hakket mørk sjokolade
1 ts bakepulver
1 1/4 ts havsalt
5 1/2 dl havregryn

Peanøttfrosting
2 ss romtemperert smør
2 dl Dansukker Melis
1 dl peanøttsmør naturell
3 ss melk
1/2 ts havsalt

Sett ovnen på 175 °C.

Bland mel og kakao i en skål, og sett skålen til siden.

Visp smøret og muscovadorørsukkeret slik at det blir lyst og kremaktig.

Tilsett egg, vaniljesukker, bakepulver og salt. Bland godt.

Rør inn havregryn, mel, kakaoblandingen og den hakkede sjokoladen.

Rull små boller med en diameter på 2–3 cm, og legg disse på en plate med bakepapir. Trykk litt med fingrene eller håndflaten.

Stekes i rundt 10–12 minutter. La dem avkjøle seg godt.

Lag frostingen ved å tilsette romtemperert smør, melis, melk og salt i en skål. Visp sammen slik at frostingen blir lett og kremaktig.

Legg rundt 1 ts frosting på midten av en kake, og legg en annen kake over. Klem kakene forsiktig sammen slik at fyllet stikker frem i kantene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker