Sjokolade-mintkaramell

ca. 35 stk.
Sjokolade-mintkaramell
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
3 dl kremfløte
2 ss kakao
8 After Eight-sjokolader
1 krm eddiksyre 24 %

Bland sukker, de to sirupstypene, fløte og kakao i en kasserolle, og kok i 20 minutter. Tilsett sjokoladene og eddiken, og rør om. Kok i ytterligere 5 minutter. Ta en kuleprøve, og sjekk at konsistensen er passelig karamellseig, eller bruk termometer (120–125 °C). Kok ellers i noen ekstra minutter til konsistensen blir riktig. Hell i en lett oljet form, ca. 15 x 20 cm. Avkjøl. Kuttes i biter som pakkes i cellofan eller bakepapir.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker