Sjokolade-mokkakake - Oppskrifter

Sjokolade-mokkakake

ca. 16 kakestykker
Sjokolade-mokkakake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 6 eggehviter (2 dl)
  • 3 1/2 dl Dansukker Sukker

Fyll

  • 1 1/2 ss sterk, kald kaffe
  • 250 g smør eller margarin
  • 3/4 dl Dansukker Melis
  • 1 ss kakao
  • 3 eggeplommer

Pynt

  • Mandelflak
  • Dansukker Melis eller kakao etter smak

Tegn tre sirkler med en diameter på 22 cm på bakepapiret. Smør papiret og dryss mel innenfor sirklene. Still ovnen på 125 °C.

Pisk eggehviter og sukker i en skål over vannbad til marengsen er tykk og fast. Stryk marengsen ut i sirklene på bakepapiret.

Sett alle tre platene i ovnen på én gang, men la dem bytte plass innimellom. Total steketid: ca. 1 3/4 time. Bunnene løsnes fra bakepapiret.

Rør smøret sammen med melis og kakao til konsistensen blir luftig. Tilsett eggeplommene én og én under omrøring. Til slutt røres kaffen i.

Legg bunnene oppå hverandre med fyllet imellom. Fordel fyllet på sidene av kaken. Trykk deretter mandelflakene fast på sidene. Sprøyt til slutt et flott mønster oppå kaken. Dryss med litt siktet melis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;