Ingredienser
100 g smør
1/2 dl kakao
2 dl kremfløte
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ts Dansukker Vaniljesukker
100 g smeltet mørk sjokolade til pynt
Instruktioner
Bland alle ingrediensene utenom sjokoladen i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. La småkoke
til temperaturen er 125 °C. Rør av og til. Det er enklest å bruke et steketermometer, men det går også an å teste ved å dryppe litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar. Det tar ca. 30–40 minutter før karamellmassen får riktig temperatur.
Hell karamellmassen i en form med bakepapir, og la den stivne.
Del karamellen i passe store biter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp hver av bitene i sjokoladen. Legges på rist for å stivne.
Pakk eventuelt inn karamellene i pent papir.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.