Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker

ca. 40 stk.
Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1/2 dl kakao
  • 2 dl kremfløte
  • 3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 2 ts Dansukker Vaniljesukker
  • 100 g smeltet mørk sjokolade til pynt

Bland alle ingrediensene utenom sjokoladen i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. La småkoke
til temperaturen er 125 °C. Rør av og til. Det er enklest å bruke et steketermometer, men det går også an å teste ved å dryppe litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar.  Det tar ca. 30–40 minutter før karamellmassen får riktig temperatur.
Hell karamellmassen i en form med bakepapir, og la den stivne.
Del karamellen i passe store biter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp hver av bitene i sjokoladen. Legges på rist for å stivne.
Pakk eventuelt inn karamellene i pent papir.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker