Sjokoladekonfekt

ca. 20 stk. 1 time
Sjokoladekonfekt
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

    Karamellfyll

    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

    Konfekttrekk

    • 150 g mørk sjokolade

    Forslag til smakstilsetninger

    • • 50 tyrkisk pepper-drops
    • • 5 krm peppermynte
    • • 1 g (2 pk) safran
    • • 2 ts malt kanel
    • • 2 ts malt kardemomme

    Kok opp kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet gryte. La koke til en tykk karamellkrem, ca. 10 minutter. La karamellkremen avkjøles litt.

    Hakk sjokolade, og smelt over vannbad.

    Pensle innsiden av konfekt-/folieformene med den smeltede sjokoladen, og sett dem i kjøleskapet. Pensle nok en gang, og sett dem i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. Ha resten av sjokoladen i en sprøytepose.

    Velg en smakstilsetning. Hvis du velger tyrkisk pepper eller safran, bruker du en morter og knuser dropsene til småbiter, eller du blander safran med 1 ss sukker i morteren og blander dette.

    Tilsett smakstilsetningen i karamellkremen, og ha kremen i en sprøytepose. Fyll formene 2/3 fulle, og sprøyt på resten av sjokoladen som et lokk.

    La stivne i kjøleskapet, og ta deretter konfektbitene ut av formene.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker