Sjokolademousse med bjørnebærkompott

8 porsjoner
Sjokolademousse med bjørnebærkompott
Stemmer: ( 0 stemmer)

Ingredienser

    Bjørnebærkompott

    • 250 g bjørnebær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Sjokolademousse

    • 100 g mørk sjokolade 70 %
    • 2 ss Dansukker Melis
    • 3 ss Dansukker Lys Sirup
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 eggeplomme
    • 2 dl kremfløte

    Til bjørnebærkompotten blandes bær og sukker i en gryte. La koke i 5 minutter. Avkjøl.
    Til sjokolademoussen brytes sjokoladen i mindre biter som smeltes i mikrobølgeovn eller over vannbad.
    Rør inn sukker, sirup og eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Bland til en jevn røre. Sett det til side for å avkjøles.
    Visp fløten lett. Bland inn 1/3 av den i sjokoladerøren. Vend deretter inn resten av fløten.
    Vend inn litt av bjørnebærkompotten i sjokolademoussen. Ta vare på resten til pynt.
    Fordel moussen i glassene, og la stå i kjøleskap i minst 1 time.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker