Sjokoladepai med italiensk marengs

10–12 porsjoner 1 time + ca. 2–3 timer i kjøleskap
Sjokoladepai med italiensk marengs
Stemmer: (13stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 50 g smør
    • 10 stk. Digestive-kjeks
    • 3 ss Dansukker Brun Farin

    Sjokoladekrem

    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 3 eggeplommer
    • 150 g mørk sjokolade
    • 90 g smør, romtemperert
    • 1 klype salt

    Italiensk marengs

    • 2 eggehviter
    • 2 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 1 dl vann
    • Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet

    Smelt smøret, og kjør det i kjøkkenmaskin sammen med Digistive-kjeks og brun farin. Trykk ut smuldredeigen i en rund form med avtakbar bunn, ca. 18 cm i diameter.

    Varm opp fløte, demerarasukker og muscovadorørsukker i en gryte. Sett nøttene til side.

    Visp lett sammen eggeplommene i en bolle. Tilsett fløteblandingen mens du visper, og hell deretter alt tilbake i gryten. Varm opp til ca. 85 °C.

    Finhakk sjokoladen, og ha den i fløteblandingen. Rør til en jevn røre, og tilsett deretter smøret, litt om gangen, og til slutt en klype salt. Rør til en jevn røre.

    Hell sjokoladekremen over bunnen, og la den stivne i kjøleskapet i ca. 2–3 timer.

    Visp eggehvitene til et fast skum. Kok opp sukker, vann og sitronskall i en tykkbunnet gryte, og varm til 120 °C. Hell sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehviteskummet mens du visper. Visp til marengsen er avkjølt.

    Ha marengsmassen i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt over sjokoladepaien. Brenn av marengsen med en brenner, og server paien.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker