Sjokoladeskjeer

10 skjeer 40 minutter
Sjokoladeskjeer er populære gaver å få, og gir dessertdrinken et deilig søtt løft. Dypp sjokoladeskjeene i varm melk og topp med ønsket pynt.
Sjokoladeskjeer
Stemmer: ( 4 stemmer)

Ingredienser

  • 50 g mørk sjokolade
  • 1 dl kakao
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 1 ts vaniljesukker

1 kopp

  • 1 sjokoladeskje
  • 2 dl melk

Valgfri topping

  • vispet krem
  • marshmallows
  • sjokoladelinser
  • Dansukker Lys Sirup
  • malt kardemomme/kanel/kakao

Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Bland sammen kakao, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle, og tilsett den smeltede sjokoladen.  Rør til en jevn røre som du deretter setter til avkjøling i kjøleskapet.

Når røren har stivnet, tar du den ut og legger et lag på hver spiseskje. Jevn til så røren blir glatt på skjeen. Oppbevares i kjøleskapet.

Kok opp ca. 2 dl melk, og dypp sjokoladeskjeen i melken. Rør om.

Pynt med ønsket topping.

 

Se film: Slik lager du sjokoladeskjeer

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker