Sjokoladetrøffelkaker

20 stk.
Sjokoladetrøffelkaker
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

Kake
2 egg
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g flytende margarin
1 dl vann

Trøffel
225 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
1 1/4 dl Dansukker Melis
1 1/2 ss kakao
200 g smør eller margarin

Glasur
1 3/4 dl Dansukker Melis
2 ss kakao
1 ss vann
1 ts olje eller flytende margarin

Pynt
1 dl Dansukker Melis
2 ts vann
1 dråpe peppermynteolje
rød konditorfarge

Pisk egg og muscovadorørsukker til eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, sikt det og vend det ned i eggedosisen. Rør i margarin og vann. Hell deigen i en smurt og melet avlang form, ca. 1 1/2 liter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Stikk en pinne midt i kaken for å sjekke at den er tørr og gjennomstekt.

Bland hakket sjokolade, kremfløte, melis og kakao i en kjele, og la det småkoke på svak varme til trøffelmassen er tyknet. Rør inn olje eller flytende margarin og visp til det er avkjølt.

Bland sammen ingrediensene til glasuren.

Skjær kakebunnen i 10 skiver. Legg sammen to og to skiver med litt trøffel i mellom. Del hver dobbeltskive i 4 biter. Glaser hver bit med glasuren. Form en ring av trøffel på hver kakebit. Bland sammen ingrediensene til pynten, og ha litt av den midt i ringen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker