Skattekake

Skattekake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

3 dl vaniljekrem
2 ts vaniljesukker
Lakrismynter og annet godt

Marengsbunn
3 eggehviter
1 1/2 dl Dansukker Sukker

Hell eggehvitene i en helt tørr og ren bolle. Tilsett 1/2 dl sukker og visp på laveste hastighet med elvisp i 30 sekunder. Øk deretter til høyeste hastighet og visp til det er blitt et hardt og fast skum. Vend forsiktig i resten av sukkeret.

Smør røren ut i en sirkel, godt og vel 20 cm i diameter, på et bakepapir. Stek kaken ved 100 °C i ca. en time. Avkjøl bunnen.

Visp vaniljekrem og vaniljesukker. Smør det ut over marengsbunnen. Sett kaken i fryseren 4–5 timer.

Pynt med lakrismynter og andre gode ”skatter” før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker