Skumboller

ca. 20-25 stykker
Skumboller
Stemmer: ( 41 stemmer)

Ingredienser

  • 10–15 hvetekjeks til bunnen

Marengsfyll

  • 5 store eggehviter
  • 2 ss Dansukker Sukker
  • 2 gelatinplater

Sukkerlake

  • 2 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 0,75 dl vann
  • 1 dl Dansukker Glykosesirup

Topping

  • 200 g mørk sjokolade
  • ½ spiseskje matolje
  • Strøssel, kokos, tørkede bringebær eller annen topping

Legg gelatinplatene i bløt.

Visp eggehvitene med 2 ss sukker til hvitt skum.

Bland vann, sukker og glykosesirup til sukkerlake i en liten kasserolle. La blandingen koke opp til 116 °C (bruk termometer).

Løs opp gelatinplatene i sukkerlaken.

Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Fortsett å vispe raskt til marengsen er avkjølt.

Tilsett smak etter behov
– 4 ts lakrispulver
– 1 ts vaniljesukker
– 4 ss moste frysetørkede bringebær og evt. litt rød karamellfarge.

Spre fyllet over kjeksbunnene som er skåret ut. Sett dem i fryseren.

Smelt sjokoladen, tilsett 1/2 ss matolje, og dypp skumbollene i sjokoladen.

Strø på toppingen du ønsker, f.eks. strøssel eller kokos.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker