Smuldrepai

Smuldrepai
Stemmer: (7stemmer)

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

  • 600–800 g frukt eller bær
  • 1/2–3/4 dl Dansukker Sukker
  • 1–2 ss potetmel

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 5 minutter. Bland de øvrige ingrediensene i en bolle. Hell på smøret, og bland godt. Sett i kjøleskap et par timer. Legg frukt eller bær etter eget valg i en smurt paiform. Strø potetmel over bærene/frukten, slik at saften suges opp av melet. Smuldre paideigen over. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

Variasjoner
Du kan smakssette deigen med 2 krm malt kardemomme.
Bytt ut 1 dl av hvetemelet med 1 dl havregryn.
Eplepai blir ekstra god hvis du bytter ut halvparten av sukkeret med brunt sukker. Dypp gjerne eplebitene i litt kanel før de legges i formen. Hakkede mandler er ekstra godt til plommer.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker