Snittede syltetøykaker

Ca. 40 stk.
Snittede syltetøykaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 100 g malte mandler
  • 200 g smør eller margarin
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker

Syltetøy

  • 2 kiwier
  • 1 dl Dansukker Syltesukker

Glasur

  • 2 dl Dansukker Melis
  • 2 ts vann

Start med å skrelle og finkutte kiwiene. Ha kiwiene og syltesukkeret i en kasserolle, og kok under omrøring i 3 minutter. Skum av. Avkjøl.

Bland ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i 1 time. Del deigen i fire, og form hver av delene til flate pølser som legges på brett med bakepapir. Lag en langsgående fordypning i midten. Legg en stripe syltetøy i fordypningen.

Stekes midt i ovnen ved 175 °C i 12–15 min. Skjær lengdene i biter mens de ennå er varme. Avkjøl. Bland sammen melis og vann, og ha blandingen i en sprøytepose. Spre glasuren over kakene. Oppbevares tørt og kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker