Snurrekaker

20-30 kaker 1,5 timer
Snurrekaker
Stemmer: (10stemmer)

Ingredienser

  • 250 g smør, romtemperert
  • 1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 1 dl Dansukker Melis
  • 1 egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Pasta-/karamellfarge
  • 1 eggehvite

Sett ovnen på 175 °C.

Visp smør og de to sukkertypene luftig. Visp deretter inn egget.

Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og tilsett smørblandingen.

Rør sammen til en deig, og del i to deler.

Farg den ene deigen rosa med karamellfarge. Del begge deigene i ytterligere to deler. Kjevle ut den ene av de rosa deigene til et rektangel på et melet bakepapir, og kjevle ut den andre av de to deigene på et annet bakepapir.

Tykkelsen skal være ca. 1/2 cm.

Stryk eggehvite over den rosa deigen, og legg over det andre rektangelet. Ta bort det øverste bakepapiret og skjær kantene jevne, slik at deigene blir like store.

Rull rektangelet forsiktig sammen ved hjelp av det underste bakepapiret.

Gjør det samme med de to andre deigene.

La rullene stå i kjøleskap i 30 minutter.

Pensle med egghvide og dryss over rullen.

Ta ut rullene og skjær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Legg dem på bakepapir og stek dem i 8 minutter. Avkjøl.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker