Sommerchutney

1 glass 1 time
Sommerens krydrede smaker i en herlig sommerchutney. I denne sommerchutneyen kombineres kirsebær, tomater og chili med balsamicoeddik og brun farin. Dette er tilbehør som gir grillmaten et realt løft!
Sommerchutney
(0)

  • 250 g kirsebær
  • 250 g tomater
  • 1 løk (zittauer)
  • 2-3 fedd vanlig hvitløk
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 dl balsamicoeddik
  • 1/2 ts salt
  • 1 kniv tips svart pepper
  • 1 dl Dansukker Brun Farin

Skyll kirsebærene og ta ut steinene. Skåld og flå tomatene, og skjær dem i terninger. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm oljen i en panne og tilsett løk og hvitløk. Skyll chilien og fjern kjernene. Hakk den fint, eller skjær den i tynne strimler. Bland alle andre ingrediensene i kasserollen, og kok blandingen under omrøring i 30-40 minutter. Ta kasserollen av platen, og skum av. Hell chutneyen på et varmt og rent glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.