Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade

Ca. 30 stk. 1 time
Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade i langpanne er en klassiker i ny sommerdrakt som passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen. Ikke glem å skjære sommerkaken i biter før servering.
Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 200 g marsipan
  • 2 eggehviter
  • 1 dl Dansukker Brun Farin

Smørkrem

  • 5–6 ss. bjørnebærpuré (ca. 200 g bjørnebær)
  • 1 eggeplomme
  • 3 dl Dansukker Melis
  • 200 g mykt smør

Topping

  • 200 g hvit eller mørk sjokolade

Forvarm ovnen til 180°C.

Riv marsipanen på et rivjern, og pisk den sammen med eggehviter og brun farin i en skål.

Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir på, ca. 20 x 30 cm.

Stek i nedre del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvor seig bunnen skal være. Kortere tid gir seigere bunn. Avkjøl.

Lag smørkremen. Varm bjørnebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter fra kjernene, slik at bare bjørnebærpureen er igjen i en skål. Avkjøl pureen.

Pisk eggeplommer og melis i en skål. Tilsett det myke smøret litt om gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsett bjørnebærpureen, og pisk til blandingen er jevn og luftig. La blandingen stå i kjøleskapet i 20 minutter.

Fordel smørkremen jevnt utover bunnen. Sett i fryseren, og smelt sjokoladen over vannbad.

Fordel sjokoladen over smørkremen, og sett det i kjøleskapet. Skjær kaken i mindre stykker før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker