Sommerlige vannbakkels

ca. 8 porsjoner
Sommerlige vannbakkels
Stemmer: (3stemmer)

Ingredienser

Røre
1 1/2 dl vann
75 g smør eller margarin
1 1/2 dl hvetemel
2 egg
25 g mandelflak

Fyll
2 eggeplommer
2 dl fløte, valgfritt fettinnhold
3/4 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts gelatinpulver
3 ss kaldt vann

Bærkrem
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 liter rensede bær, f.eks. bringebær og/eller blåbær

Pynt
Dansukker Melis

Kok opp vann og smør/margarin i en kasserolle. Tilsett melet, og visp kraftig til røren slipper kantene i kasserollen. Avkjøl. Tilsett eggene, ett om gangen. Tegn en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på et bakepapir. Sprøyt eller legg røren på med skje som en krans rundt sirkelen. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter. Unngå å åpne ovnsdøren de første 20 minuttene. Avkjøl på rist. Bland eggeplommer, fløte, melis og vaniljesukker i en kasserolle, og la det koke under omrøring i 1 minutt. Tilsett gelatinpulver med vann, blandingen må ha stått noen minutter før den tilsettes. Avkjøl. Visp kremfløten og vaniljesukkeret stivt. Bland bærene i kremen. Skjær et lokk av kransen. Fyll vaniljekremen i bunnen av kransen, legg deretter bærkremen på. Sett på lokket, og sikt over litt melis. Server umiddelbart.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker