Sprø rabarbrapai

10 stk. ca. 1 time
En sprø rabarbrapai er sommerens beste pai! Bak denne sprø paien med demerarasukker og få en herlig smak av karamell sammen med syrlig rabarbra.
Sprø rabarbrapai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Paideig

    • 1 dl ristet hel bokhvete
    • Flaksalt
    • 125 g smør
    • 1 ½ dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 2 dl havregryn
    • 1 ½ dl hvetemel

    Fyll

    • 500 g rabarbra
    • 2 ss sitron
    • 1 ss potetmel

    Sett ovnen på 150 °C.

    Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter. Tilsett 2 klyper flaksalt, og sett til side.

    Smelt smør og tilsett sukker og sirup. Rør til sukkeret har løst seg opp, og tilsett deretter havregryn og hvetemel. Rør til en jevn blanding og sett til side.
    Skyll og rens rabarbraen. Skjær i mindre biter som du varmer sammen med sitron i en kasserolle til de har blitt litt mykere. Smør en rektangulær paiform på ca. 12 x 35 cm, legg rabarbraen i bunnen, strø over potetmel og bland litt.

    Hell over paideigen, og strø over bokhveten. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Flytt opp formen, og stek i ytterligere 5 minutter. Serveres med krem eller iskrem.

    Tips: Bytt ut hvetemelet med mandelmel og bruk glutenfrie havregryn for å få paien glutenfri.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker