Stekte nudler med reker og grønnsaker

4 personer
Stekte nudler med reker og grønnsaker
Stemmer: (9stemmer)

Ingredienser

200 g rensede reker
250 g nudler
Rikelig vann til koking tilsatt 2 ss olje og 1 ts salt per liter

Krydder
2 ts finhakket hvitløk
1 ss frisk finhakket ingefær
2 ts karripulver
2–3 ss soyasaus
2–3 ts Dansukker Demerarasukker

Grønnsaker
1 finhakket purreløk
1 stor revet gulrot
2 dl sukkererter skåret over på midten
2 dl bønnespirer
4 ss vegetabilsk olje til steking

Kok nudlene i lettsaltet vann tilsatt olje og sett dem til siden.

Varm opp oljen i wok eller sautepanne. Stek hvitløk, ingefær og karripulver i 1 minutt, og tilsett løk under omrøring og ved sterk varme. Tilsett deretter de kokte nudlene og den revne gulroten sammen med soyasaus og sukker. La retten steke i 2–3 minutter under omrøring – ha eventuelt i litt vann så ikke nudlene brenner seg fast. Rør inn reker og sukkererter, og stek videre i enda 2 minutter. Smak til med soyasaus og sukker. Bønnespirene vendes i like før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker