Sukiyaki - Oppskrifter

Sukiyaki

6–8 personer
Sukiyaki
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

600 g entrecôte (eller annet magert, renskåret oksekjøtt) i skiver
1 liten kina- eller savoykål
2 gulrøtter
1 liten purre
200 g sjampinjong
1/2-1 boks bønnespirer
1 ss olje

Saus
1 dl japansk/kinesisk soya
1 1/2 dl vann
1 dl hvitvin eller sake
2 ss Brun Farin

Sterk orientalsk saus
1 1/2 dl Mørk Sirup
1 ts urtesalt
2 knivsodder sambal olek (sterk chilipuré)
2 knivsodder sort pepper
2 ts sennepspulver
3 ss sherry
3 ss soya
2 ts hvitvinseddik
2 fedd hvitløk

1. Bland alle ingrediensene til sausen, og la den trekke.

2. Skyll, skrell og strimle alle grønnsakene.

3. Skjær kjøttet i strimler.

4. Varm oljen i en stor wok.

5. Ha alle grønnsakene og kjøttet i woken, og la alt få farge.

6. Hell sausen i woken, og la det hele koke sammen en liten stund.

Server med ris.

Sterk orientalsk saus:
1. Bland sirup, urtesalt, sambal olek, pepper og sennepspulver.

2. Tilsett sherry, soya og vineddik.

3. Hvitløken presses og tilsettes, og alt røres godt sammen.

4. Sett sausen i kjøleskapet til avkjøling i minst 2 timer (gjerne lenger) før servering. Sausen er holdbar i ca. 1 måned i kjøleskap.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;