Syltede cocktailtomater

ca. 1 kg
Syltede cocktailtomater
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 kg cocktailtomater
  • 1 dl salt
  • 3–4 kvister frisk timian

Lake

  • 4 1/2 dl eddik 7%
  • 1/2 dl vann
  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 kanelstang
  • 1 ts finkuttet fersk ingefær
  • 3 kryddernelliker

Skyll tomatene. Del dem, og strø på saltet. La dem stå kaldt i 3–4 timer. Skyll av saltet, og legg tomatene på et håndkle for å renne av. Ha tomatene på varme, rene glass. Legg i et par timiankvister. Bland alle ingrediensene til laken i en kasserolle, og kok opp. Skum av. Sil laken over tomatene. Sett på lokk. Oppbevares kjølig. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker