Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker
(1)

1 grønn zucchini (squash)
1 gul zucchini (squash)
250 g småløk
1 hvitløk
500 g cocktailtomater
4 kvister timian
½ rød chili

Lake
3 dl Dansukker Sukker
2 dl eddik 12 %
2 dl vann
4 laurbærblader
¾ dl gule sennepskorn
1 ss allehåndekorn

Skyll zucchinien og skjær den i skiver. Skrell løk og hvitløk. Del hvitløken i fedd. Skyll tomatene. Fjern blomsterfestene. Prikk med en gaffel eller rull tomatene over et rivjern slik at skallet perforeres. Skyll timian og chili. Ta ut kjernene i chilien og skjær den i tynne strimler. Ha grønnsakene over på varme, rene glass. Legg i timiankvistene og chilien. Kok opp alle ingrediensene til laken og hell den over på glassene. Skru på lokket. La stå en uke før de syltede grønnsakene serveres.