Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

1 grønn zucchini (squash)
1 gul zucchini (squash)
250 g småløk
1 hvitløk
500 g cocktailtomater
4 kvister timian
½ rød chili

Lake
3 dl Dansukker Sukker
2 dl eddik 12 %
2 dl vann
4 laurbærblader
¾ dl gule sennepskorn
1 ss allehåndekorn

Skyll zucchinien og skjær den i skiver. Skrell løk og hvitløk. Del hvitløken i fedd. Skyll tomatene. Fjern blomsterfestene. Prikk med en gaffel eller rull tomatene over et rivjern slik at skallet perforeres. Skyll timian og chili. Ta ut kjernene i chilien og skjær den i tynne strimler. Ha grønnsakene over på varme, rene glass. Legg i timiankvistene og chilien. Kok opp alle ingrediensene til laken og hell den over på glassene. Skru på lokket. La stå en uke før de syltede grønnsakene serveres.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker